Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Hírek

Közérdekű
2017-04-20 16:51:00 Végh Béla Antal

Országos tűzgyújtási tilalom feloldása

A Földművelésügyi Minisztérium az EVgF/180/2017. ügyiratszámú határozatával elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat az EVgF/307/2017. ügyiratszámú határozat közzétételének időpontjától, azonnali hatállyal feloldotta.

Az erdőkben tüzet gyújtani a továbbiakban is csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időszakban szabad úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. Erdőgazdálkodási tevékenységek végzése során a vágástéri égetés csak az erdőgazdálkodó által kijelölt helyeken végezhető oly módon, hogy a tűz az erdőt és annak környezetét nem veszélyeztetheti. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. A tűz őrzéséről és annak eloltásáról a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni.

Továbbra is fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is minden esetben, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet és életveszéllyel, vagy súlyos kárral fenyegető közvetlen tűzeset forrása lehet.

HATÁROZAT: 20170420 orszagos tuzgyujtasi tilalom feloldasa.pdf

vissza