Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Hírek

Önkormányzat
2017-11-02 12:44:00 Végh Béla Antal

Tájékoztató

a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet tervezetéről és
meghívó közmeghallgatásra

 

Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 4/2017.(III.1.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2. § (1) bekezdése alapján tájékoztatom Önöket, hogy Felsőpakony Nagyközség területére településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készül, melynek megkezdéséről 2017. augusztus 16-án előzetes tájékoztatást tartottunk.

 

A településképi arculati kézikönyv elkészítését és a településképi rendelet megalkotását a településkép védelmének érdekében a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény írja elő. A törvény célja, hogy a helyi közösségek gondolják végig, milyen települési környezetben szeretnének élni, valamint széleskörű polgári párbeszéd alakuljon ki arról, hogy milyen környezetben szeretnének családjaik számára lakóhelyet biztosítani.

 

Az Arculati Kézikönyv elsősorban a lakosság tájékoztatását segítő, szemléletformáló eszköz. Célja, hogy lényegre törően, mindenki számára érthető módon mutassa be Felsőpakony építészeti arculatát meghatározó jellemzőket, épített és természeti értékeket, valamint a közös lakókörnyezet minőségi alakításával kapcsolatos elvárásokat, javaslatokat. Egyszerűsítve gyűjti össze azokat a minőségi elvárásokat, melyeket egy építkezésnél figyelembe kell venni. Az elkészült kiadvány közérthető formában, jó példák bemutatásával nyújt segítséget az ide költözők, az építtetők és építészek számára, annak érdekében, hogy esztétikus otthonok és épületek alakulhassanak ki környezetünkben.


A TAK és TER készítése széleskörű társadalmi bevonással és a nyilvánosság biztosításával történik, hiszen hosszú távon befolyásolja a település épített és természeti környezetének alakulását, így a település életét, az itt élők lakókörnyezetét. Ennek érdekében a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház (2363 Felsőpakony, Rákóczi u. 41.) 2017. november 8-án, szerdán 15.30 órai kezdettel Lakossági Fórumot tartunk.


Az érintett lakosság, civil és gazdálkodó szervezetek, érdek-képviseleti szervek, egyházak (partnerek) a TAK és a TER tartalmával kapcsolatban véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek azok tervezetének közzétételétől 12 munkanapon belül, vagy benyújthatnak papíralapon a lakossági fórumtól számított 8 napon belül a polgármesternek címezve (2363 Felsőpakony, Petőfi Sándor u. 9.), vagy a polgarmester@felsopakony.hu e-mail címre, továbbá elmondhatnak szóban a lakossági fórumon, amennyiben írásban aláírva is leadják a helyszínen és megadják nevüket, lakcímüket (postai) címüket, szervezetek esetén a szervezet nevét, képviselőjét, postai címét és e-mail címét.


Várjuk észrevételeiket, kérem tegyenek javaslatot a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet tervezetével kapcsolatban, hogy közösen alakíthassuk ki a lakókörnyezet minőségi alakításával kapcsolatos elvárásokat, javaslatokat!

Tisztelettel,

Nagy János polgármester

MEGHÍVÓ

Felsőpakony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete
tisztelettel meghívja a község lakosságát
2017. november 8-án (szerda) 17 órakor
a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Házban tartandó
közmeghallgatásra.

Tisztelettel:
Nagy János
polgármester

vissza