Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Hírek

Sajtó
2018-04-11 16:18:00 Végh Béla Antal

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Telephely fejlesztés az RBM Úttechnika Kft.-nél

 

2018. március 20.

Az RBM Úttechnika Kft. a PM_KKV_2016 kódszámú, „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című pályázati kiírás keretei között 51,16 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el felsőpakonyi telephelyén új csarnoképület építésére.

2008-ban alakult vállalkozásunk a világ vezető útépítő gépgyártó vállalatcsoportjának (Wirtgen Group) hazai leányvállalatának stratégiai partnere. A társaság tevékenységi területei: útépítő munkagépek bérbeadása, illetve útépítések saját kivitelezése. Cégünk az építőipari munkagépek üzemeltetéséhez kiváló szakember állományt is biztosítani tud a partnereink számára. A cég 2016-ban megkezdte a saját géppark fejlesztését.
A társaság főbb partnerei a hazai nagy útépítési cégek, mindenekelőtt a Magyar Közút Zrt., a Duna Aszfalt Kft., a Hódút Kft., a HÉT Kft., Swietelsky Magyarország Kft.

A PM_KKV_2016/37 támogatási azonosító számú pályázat keretei között cégünk egy közel 700 m2-es csarnok építéséhez nyert el támogatást, amellyel megteremtődnek a társaság fejlődéséhez szükséges telephelyi feltételek.

A projekt céljai: a.) A társaság jelenlegi és tervezett gépparkjának tárolási, karbantartási, javítási feltételeinek megteremtése; b.) A társaság irodai és adminisztratív működési feltételeinek javítása; c.) A vállalat dolgozói számára a megfelelő munkafeltételek biztosítása.

A csarnok tervezett főbb műszaki paraméterei:

A projekt keretében egy 694,5 nm nettó hasznos alapterületű új csarnoképület épül, melyből 559 nm a gépek tárolására, karbantartására, javítására, valamint a munkákhoz szükséges alapanyagok egyéb eszközök tárolására fog szolgálni. Az épület egyterű acélszerkezetű csarnok. A fő tartószerkezet egyedi gyártású acélszerkezetű kerettartók, 5 méteres raszterben elhelyezve. A keretszerkezetre oldalfalanként szendvics-szerkezetű előregyártott falpanelek kerülnek 10 cm-es szigeteléssel. Tetőzetként a „Z” acél-szelemenekre szendvics-szerkezetű 10 cm-es szigetelést tartalmazó előregyártott panelek kerülnek, a tető hajlásszöge 4 fok. A természetes megvilágítást műanyag szerkezetű nyitható ablakok és bevilágító felületek biztosítják, a mesterséges világítást korszerű LED panelek és csarnokvilágítók adják. A csarnokban műgyantás ipari padló, az irodai, szociális helyiségekben kerámia burkolatok kerülnek betervezésre. A HMV napkollektoros rendszerrel kerül biztosításra.

A projekt eredményeként megvalósul a társaság optimális működési feltételeinek biztosítása, megfelelő üzleti környezet kialakítása (iroda, adminisztráció, szociális terek). A tevékenység alacsony környezeti terhelését biztosító technológiáknak köszönhetően modern, energiatakarékos és fenntartható működési környezet kialakítása valósul meg. Cégünk 6 új munkahely teremtését vállalta.

A projekt összköltsége 104,92 millió Ft, melyhez 51,16 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a társaság.

A támogatás forrása: A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzat.
Támogató neve: Nemzetgazdasági Minisztérium
Megvalósítás helye: 2363 Felsőpakony, Erdőalja u. hrsz. 801.

A kivitelező cég közbeszerzési eljárás keretében került kiválasztásra.
A beruházás kivitelezője: GCP JUNIOR Kft. (1221 Budapest, Tengeri u. 5.)

A projekt megvalósítási időszaka: 2017.11.28. – 2018.07.30.

További információ:
Finta Zoltán ügyvezető
Tel.: 36 20/ 570-7172
E-mail:
info@rbm.hu


vissza