Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Hírek

Sajtó
2020-01-29 10:08:00 Végh Béla Antal

A napsugaras példamutatásért óriáseb járt

Budapest, 2020. 01. 28. – A Pest megyében működő szigetszentmiklósi Napsugár Óvoda vöröskeresztes bázisintézményként kiemelkedő, példamutató munkájáért ma egy óriás kutyával, BOBI-val lett gazdagabb.

A Magyar Vöröskereszt 1921-óta a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt működésével is gazdagítja a mindennapok – korosztályra is fókuszáló – segítségnyújtását. BOBI, vagyis Bázisóvoda és Bázisiskola programjának keretében, 2010 óta közel 70 óvoda csatlakozásával a csöppségek vöröskeresztes aktivitását is beépítette az intézményi foglalkozás tematikájába.

Pest megyében a szigetszentmiklósi Napsugár Bázisóvoda közössége olyan aktivitással sugárzott az elmúlt évben, amely megdobogtatta vöröskeresztes szívünket.

Számtalan ünnepségen saját dallamos műsorral készültek az ovisok, és a változatos rendezvények keretében véradás lehetőségekkel is, több mint 100 vércsepphőst toborozva támogatták az önzetlen segítségnyújtás ügyét. A Szamóca csoport kiemelkedő táncos bravúrral örvendeztette meg a védőnők által rendezett, Szoptatás Világnapi programot, de saját egészséghét szervezésével is sokat foglalatoskodtak: a gyümölcsök és zöldségek megismerésétől kezdve az udvari talicskázáson át egészen a lelki egészség és a „másság” elfogadásához kapcsolódó „beszélgető-kör” megszervezéséig. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által működtetett Pest Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház esélyóráitól több ízben is zengett az ovi, de beszámolhatunk Jótékonysági Adventi Vásár megtartásáról is. Egyik legkiemelkedőbb, innovatív kezdeményezésük során jótékonysági hajvágásra került sor: óvodás és iskoláskorú gyermekek ingyenes hajvágásával enyhítették a családok hétköznapi terheit a tanévkezdés időszakában. Míg az ovisok Miki medve bibijeinek ellátását tanulták, az óvónők munkahelyi elsősegélynyújtás oktatáson frissítették, fejlesztették tudásukat. Mindez csak pár példa a megannyi jótettük közül, amellyel az intézményi kereteket csupaszívvel fűszerezték.

Példamutató munkájuk elismeréseként, a METRO Kereskedelmi Kft. adományának köszönhetően a mai napon egy BOBI névre hallgató, bolhamentes, hosszúszőrű óriás bobtail kutya került új otthonába, az óvoda közel 120 ovis csöppségéhez. Ipolyi Dóra, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programfejlesztési és forrásbővítő referense, valamint Pest megyét képviselve Lovászi Anett igazgatóhelyettes adta át a puhaplüss ebet Balázsné Hajdu Hajnalka intézményvezetőnek, az ovisok csilingelő örömhangjainak, majd egy közös vers elszavalása közepette.

A vöröskeresztes eszme és a jótettek ragyogásának lehetünk tanúi a Napsugár Bázisovinál: az óvónők és az ovisok példaértékű összefogása fontos üzenetet hordoz minden korosztály számára. Ez a lelkes láng éltessen minket a szürke, sokszor kihívásokkal teli hétköznapok forgatagában is.

MAGYAR VÖRÖSKERESZT PEST MEGYEI SZERVEZETE

 

(Képek forrása: Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete)





vissza