Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Hírek

Egyház
2020-03-23 13:14:00 Végh Béla Antal

TÁJÉKOZTATÁS a VASÁRNAPOKKAL és a gyülekezettel KAPCSOLATBAN

„Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, és a szeretet és a józanság Lelkét” II. Timóteus levél:1:7

Kedves Gyülekezet!

A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kormány és a Magyarországi Református Egyház Zsinata közleményeinek és felhívásainak eleget téve egyházközségünk alkalmazkodik a felszólításhoz! Néhány pontban összefoglalom a vasárnapra és utána való időszakra is a legfontosabb tudnivalókat!

 • Vasárnaponként a templomban NEM LESZ ISTENTISZTELET és MINDEN hétközi gyülekezeti ALKALOM (pl. csütörtöki bibliaóra) a visszavonásig ELMARAD! Az igehirdetés azonban nem marad el, fel lesz véve kamerán és megnézhető és meghallgatható a gyülekezet honlapján: refpakony.hu, valamint a YouTube refpakony csatornán!
 • Vasárnaponként a harangok megszólalnak, hogy mindenki OTTHON a lakásán elcsendesedjen (imádkozzon, énekeljen, Bibliát olvasson vagy nézzen meg, hallgasson meg egy régebbi igehirdetést interneten, vagy kazettán) azaz tartsa meg mindenki a maga istentiszteletét, hogy a nyugodalom napját Istennek szentelje a 4.parancsolat szerint. Interneten ajánlom még a pasaréti, kelenföldi, fasori, fóti és a hajdúböszörmény-kálvin téri református gyülekezetekben elhangzó igehirdetéseket!
 • Felhívjuk a figyelmet az adakozás, a perselypénz befizetés és az egyházfenntartói járulék befizetésének lehetőségére, ami csak online formában működik. Ezért kérünk mindenkit, hogy aki szeretne ilyen befizetéseket megtenni az a gyülekezet PÁTRIA Takarékszövetkezetnél vezetett számlaszámára teheti meg, a közlemény rovatba kérjük feltüntetni, hogy milyen célból történt az utalás. (perselypénz, adomány Isten dicsőségére vagy Egyházfenntartói járulék 2020. (EFJ 2020.) Minden befizetést hálásan köszönünk!  Gyülekezetünk bankszámla száma: 65500116-11000121
 • Az április 5-ére tervezett gondnokválasztás későbbi időpontban kerül sor. Addig Csipak István a megbízott gondnok.
 • Az iskolai református  hit,- és erkölcstan oktatás az e-KRÉTA rendszeren keresztül történik. A heti tananyagot a Házi feladatok cimszó alatt találhatják meg.
 • A hivatali idők ideje alatt telefonügyelet működik, Hétfő és kedd 10-13., szerda–péntek napokon 13-15 óra között, de igyekszem más időpontokban is felvenni a telefont, melynek száma: 06 30 637 3190. /Vizi János lp./
 • Ha temetésre kerülne sor, csak szűk családi körben lehet megtartani!
 • Figyeljünk oda egymásra, de leginkább az idős emberekre!
 • Gyülekezetünkben, aki nem tud elmenni boltba vásárolni, vagy nem jut el a gyógyszertárba a gyógyszerét kiváltani és segítséget igényelnek, gyülekezeti tagjaink felajánlották segítségüket és a következő telefonszámokon lehet tőlük segítséget kérni:
  06 20 987 5110, 06 20 490 0862, 06 20 956 5931, 06 30 520 7304
 • Végül az imádság fontosságára hívom fel a figyelmet! Imádkozzunk a járvány minél gyorsabb megszűnéséért, a betegek gyógyulásáért, felépüléséért, a gyászoló családok vigasztalásáért, vezetők bölcs döntéseiért, mindazokért, akik aktívan részt vesznek a segítő munkálatokban (orvosok, ápolók, rendőrök, katonák,bolti eladók, vezetők és alkalmazottak…stb.) és azért, hogy minél több ember Isten felé fordulhasson hittel és bizalommal!
 • AKI TEHETI, MARADJON OTTHON!!! Így tudsz segíteni a járvány terjedésének lassításában és gyorsabb elmenetelében!

Az ÚR legyen gyülekezetünk őriző Pásztora! Vizi János lelkipásztor

vissza