Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Hírek

Önkormányzat
2020-03-25 18:32:00 Végh Béla Antal

Lakossági tájékoztató

Kedves Felsőpakonyiak!

Túl azon, hogy igyekszünk minden hasznos információt megosztani a hivatalos Facebook oldalunkon, szeretném összefoglalni, hogy milyen konkrétan a települést érintő intézkedések születtek, illetve vannak folyamatban.

A veszélyhelyzet kihirdetését követő 14. napon tartunk.

❌ Első intézkedésünk egyike volt az, hogy az önkormányzati tulajdonú intézményeinkben, ide értve a Művelődési Házat és a Lagúna Rendezvényházat, felfüggesztettük a rendezvények megtartását. Mindkét intézmény bezárt.
❌ Ezt követően a csoportos találkozások elkerülése végett lezártuk a köztereket, mind a játszóteret, mind a sportközpont területét.
❌ Néhány napig ügyeleti jelleggel ugyan működött az óvoda, de végül a járványhelyzet súlyosbodása, illetve a gyermeklétszám csökkenése okán a teljes bezárás mellett döntöttünk.
❌ Az általános iskola digitális oktatásra tért át.
❌ A hivatal szerdai napokon ügyeleti jelleggel működik. A munkatársak a megadott telefonszámokon elérhetőek. Gyakorlatban távmunkára álltunk át, az ASP rendszer, amelyet használnunk kell, otthonról is jól működtethető, tehát a hivatal munkatársai otthonról dolgoznak. Túl az otthoni munkavégzésen, amennyiben a feladat megkívánja, a dolgozók személyesen is bejönnek a hivatalba. Kérek mindenkit, hogy csak nagyon indokolt esetben, időpont egyeztetés után keressék fel személyesen a hivatalt.
❌ Az óvodai dolgozók a rendkívüli szünet elrendelése miatt kényszer szabadságra lettek küldve. A jövő héttől azonban újra munkába állnak, otthonról fognak dolgozni, maszkokat varrnak, díszeket, függönyöket készítenek az óvoda részére, és az iskolához hasonlóan online, elektronikus úton szeretnék segíteni a gyermekekkel otthon foglalkozó szülőket. Továbbá, mivel a közétkeztetés fenntartása továbbra is feladata az önkormányzatoknak, segítenek az ételek kiadásában az óvodai konyhában.
❌ Az önkormányzat karbantartói csoportja folyamatosan biztosítja az intézmények alapvető működési feltételeit, és segíti a folyamatban lévő fejlesztéseknél dolgozó szakemberek munkáját.
❌ Minden 60 év feletti önkormányzati dolgozót felmentettünk a munkavégzés alól, már a veszélyhelyzet kihirdetését követő naptól.
❌ A fertőtlenítő szerek mellett rendeltünk maszkokat, első körben 100 db-ot sikerült beszereznünk, majd a tegnapi nap folyamán újabb 100 db érkezett, és a héten további szállítmány érkezése várható, melyek szétosztásra kerültek és kerülnek elsősorban az egészségügyben dolgozóknak. Védőnőnek, háziorvosoknak, asszisztenseknek, a szociális intézmények munkatársainak, azoknak a dolgozóknak, akik jelenleg is helyt állnak.
Két helyi vállalkozó, Albrecht Róbert és Tamás Péter felajánlásával rövidesen további 1000 db maszkot vehet át az önkormányzat, melyet a napokban igyekszünk majd eljuttatni a lakosság számára.
❌ Minden közintézményt elláttunk fertőtlenítőszerekkel, kesztyűkkel. A takarításra fokozottan figyelünk, a takarítónők naponta többször is fertőtlenítik az orvosi rendelőt, fogászatot, csecsemőgondozót.
❌ Az idősebb korosztály számára szórólapokat, plakátokat készítettünk és helyeztünk ki a település több forgalmasabb pontján. Továbbra is kérésünk feléjük, hogy tartózkodjanak otthon. Saját biztonságuk érdekében vegyék igénybe a családtagok, szomszédok illetve a szociális munkatársaink segítségét akár a gyógyszerek beszerzése, akár a bevásárlás terén. Amennyiben a helyzet megkívánja, több munkatárs is készen áll arra, hogy ebben a munkában besegítsen a szociális munkatársaknak.

A településen továbbra is 3 hatósági karantén van érvényben, és hivatalosan egy fertőzöttről tudunk. Az érintettek mindannyian megfelelő egészségügyi állapotnak örvendenek.

‼️Ismételten felhívom mindenki figyelmét, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, kerüljük az érintkezést, így lassíthatjuk a vírus terjedését.

Az intézményeknél, orvosi rendelő, gyógyszertár, posta, vagy élelmiszer boltoknál tartsák be a biztonsági előírásokat, mind a létszám, mind a sorban állás, távolságtartás szabályait.

❗️Vigyázzunk magunkra, vigyázzanak egymásra.❗️

Nagy János polgármester

forrás: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=201074104660013&id=109471853820239&__tn__=K-R

 

 

vissza