Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Hírek

Önkormányzat
2020-05-21 08:37:00 Végh Béla Antal

Hétfőtől a megszokott működési rendben az óvoda

A kormány mai döntése alapján hétfőtől a Felsőpakonyi Mesevár Napköziotthonos Óvoda is a megszokott rendben fogadja a gyermekeket! A rendelet megjelenését követően, az óvoda vezetőjével egyeztetve, további információkkal szolgálunk majd.

Maruzsa Zoltán államtitkár úr ma bejelentette, hogy mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez.

A tapasztalatok szerint a digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, tehát június 15-ig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik.

Június 2-től engedélyezzük az iskolákban az oktatási célú találkozásokat, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítések tartását.

Június 2-től valamennyi intézményben meg kell szervezni a gyerekek felügyeletét. Ezt a gyermekfelügyeleti rendet az iskoláktól június 26-ig kérjük megszervezni és fenntartani.

A nyári táborok kapcsán zajlanak még az egyeztetések.

A kérésünk az intézmények felé az, hogy ne szervezzenek a tanév végén szokásos tömeges, hagyományos tanévzáró ünnepséget és ballagást, de átgondoltan, kevesebb résztvevővel akár az adott osztályok számára, a hagyományostól eltérő módon, a ballagás és a tanévzáró megszervezése is lehetséges.

Sikeres tanévzárást kívánunk mindenkinek!

Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata

 

vissza