Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Hírek

Önkormányzat
2020-07-21 09:22:00 Végh Béla Antal

Fontos információ vadászat kapcsán!

Tisztelt Lakosok! Több csoportban is láttam, heves vita alakult ki egy reggeli erdei séta közben kapott vadászati információ kapcsán. A találgatások elkerülése végett megkerestem a környező vadásztársaságok illetékeseit.

Valamennyien megerősítették, hogy augusztus elsejétől kezdődik az őzek üzekedése, ezért az ezt követő két-három héten sűrűbben ülnek majd ki a vadászok a lesbe, őzbakra vadászva. Ezen időszakban könnyebben elejthetőek, nincs ebben semmi újdonság, évek óta ez a menetrend a vadászatokban.

Horváth Zoltán, a Soroksár-Gyál Egyesült Vadásztársaság hivatásos vadásza elmondta azt is, hogy a Gödöllői erdőhatóságtól kaptak jelzést, elszaporodtak a vadkárok, rengeteg a telepített erdőkben az őzek által megrágott facsemete, és a vadgazdálkodás jegyében szükséges az őzbakok selejtezése, az állomány létszámának kezelése.

A vadászat főképp a hajnali és esti órákban zajlik, ezért kérik a lakosságot arra, hogy lehetőleg a nappali órákban, 10-18 óra között tartózkodjanak az erdőben, a kutyákat pedig pórázon sétáltassák.

Megértésüket, türelmüket ezúton is köszönik!

Nagy János polgármester

vissza