Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Hírek

Önkormányzat
2020-10-16 11:32:00 Végh Béla Antal

Máv fejlesztés kapcsán felvetődő helyi igények

Tisztelt Lakosok!

A Budapest Fejlesztési Központ megkeresésének örömmel tettem eleget, a mai napon elküldtem a Máv fejlesztés kapcsán felvetődő helyi igényeket, a lakosság javaslatait, észrevételeit szem előtt tartva. Az alábbiakban olvashatják az eljuttatott levelet.


"Ügyirat szám:F/5866-4/2020                 Tárgy: MÁV
                                                                fejlesztéshez kapcsolódó
                                                                helyi igények

Budapest Fejlesztési Központ részére
Tisztelt Vezérigazgató Úr!
Tisztelt Vitézy Dávid!

Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata örömmel vette a megkeresést a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonal Kőbánya-Kispest-Lajosmizse közötti szakaszának felújítása, villamosítása és kapacitásbővítése kapcsán.

A vasútvonal a régió lakosságának egyik legfontosabb közlekedési eszköze – Felsőpakony esetében az egyetlen tömegközlekedési lehetőség, így a felújítással a helyiek régi és jogos igénye teljesülne.

A vasútvonal a pálya és a rajta közlekedő járművek rossz műszaki állapota, a késések és járatkimaradások okán a lakosság eddig is többször kérte az önkormányzat segítségét, közbenjárását, sőt, az önkormányzat eddig is több ízben egyeztetett a MÁV illetékes vezetőivel a felsőpakonyi állomás korszerűsítéséről, váróterem építéséről, a peron felújításáról – akár közös projekt eredményeképp. Legutóbb azt a választ kaptuk, hogy várjuk meg a fentebb említett központi beruházás részleteit és jelezzük az igényeinket. Így ezennel örömmel teszünk eleget a kérésnek.

Felsőpakony Nagyközség lakosságának érdekében a helyi igények között
- a legfontosabb beruházás egy korszerű, zárható, fűthető, mosdóval és jegypénztárral ellátott váróterem létesítése lenne
- a P R parkolók bővítése kapcsán további fedett kerékpártároló kialakítása is indokolt
- a peron felújítása mellett a belterületen, az állomás mellett elhelyezkedő vasúti átjáró jelzőberendezéssel történő ellátása is szükségszerű lesz, főképp annak tükrében, hogy a fejlesztések révén a vonatok menetsebessége is emelkedik majd.

Felsőpakony Nagyközség a Budapesti Agglomerációban helyezkedik el. Az M0-ás és M5-ös autópálya, valamint a főváros közelségéből adódóan a település lélekszáma folyamatosan emelkedik, jelenleg közelít a 3900 főhöz. A munkaképes lakosság és a diákok nagy része Budapest és Felsőpakony között ingázik, így életük része a vasúti közlekedés, ezért Felsőpakony örömmel vesz és támogat minden ez irányú fejlesztést.

Felsőpakony, 2020 október 15.
                                                            Tisztelettel:
                                                                         Nagy János                              
                                                                         polgármester "

vissza