Felsopakony Hivatalos Weboldala - kezdolap

napja van.

Karate

A Kyokushin karate


Magyarországon közel 30 éves múltra tekint vissza. A stílust Sosai Oyama alapította az 50-es évek elején. Ez a legerősebb karate. Oyama mester világszerte többször bemutatta, ahogyan puszta kézzel képes leütni egy bika szarvát.
1999 májusában kezdődtek a Kyokushin karate edzések Felsőpakonyban. Az edzéseket Makker Lajos két danos mester vezeti. A különböző bajnokságokon elért kiváló eredményei mellett az 1999-es Országos bajnokságon a "Legharcosabb versenyző" címet is elnyerte. Tanítványa is hasonlóképpen sikeresek, valamennyi versenyen az élmezőnyben szerepelnek. A legnagyobb dicsőség a 2000-es formagyakorlat versenyen született meg, ahol is a dobogó mindhárom fokán felsőpakonyi karatéka állt.
A kyokushin karatéban a rang, az elért övfokozat szerinti hierarchia a mérvadó. A feljebbvaló iránti tisztelet és az edzések alatti magatartást szigorú szabályok határozzák meg. A tanulók megtanulják, mi a fegyelem, a kitartás és milyen jó érzés legyőzni saját korlátainkat.

"A kyokushinkaratéban a küzdelem célja nem a győzelem vagy a vereség, hanem a benne résztvevők jellemének a tökéletesítése." - Oyama.

Edzéseken a testrészek neveit, az irányokat, a technika neveit, a feladatokat japánul mondják a tanulók. A karatékáknak rendszeres lehetőségük van van tudásuk bemutatására évente több alkalommal a vizsgákon.

 

 

Kyokushin karate Felsőpakony "Találkozás a végső igazsággal".

Karatékák
Az edzések helye: Felsőpakonyi Általános iskola

Az edzések ideje: Hétfő és Szerda
          18.00-tól 20.00-ig.
Jelentkezni lehet az edzések ideje alatt Makker Lajos sempai-nál.

 

Osu

http://kyokarate.org/