FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Hírek

3 - 4 minutes readFONTOS INFORMÁCIÓK ‼

Reader Mode

A Kormány legfrissebb bejelentése-, és a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III.5.) Korm.rendelet alapján az alábbi változások lépnek életbe Felsőpakonyon 2021. március 8. napjától:

FONTOS VÁLTOZÁS a korábbi tájékoztatásokhoz képest, hogy az általános iskolákban elrendelt digitális oktatás-, illetve az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet ideje alatt mégis szervezhető ügyeleti ellátás azon gyermekek részére, akiknek szülei munkát végeznek, különösen a járvány leküzdése elleni védekezésben vesznek részt (honvédelemben, rendvédelemben, egészségügyben stb. dolgoznak). Kiemeljük, ahogyan a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III.6.) Korm.rendelet is kiemeli, hogy a gyermekfelügyeletet a szülők csak a legszükségesebb esetben kérjék, hiszen a járvány az oktatási intézményekben is terjed. Az intézményvezetők a szokott fórumokon tájékoztatják a szülőket a teendőkről. Fokozottan kérjük a szülőket, hogy akik igénybe is veszi az ügyeletet, csak egészséges, láztalan, tünetmentes gyermeket vigyenek az óvodába.

A gyermekétkeztetés az óvodában és az iskolában, illetve a szociális étkezés továbbra is biztosított. Az étel kiosztása az igénylők részére előre csomagolt formában, elvitelre történik (kivéve az ügyeletet igénylő gyermekek részére).

– az üzletek bezárnak 2021. március 22. napjáig, kivéve az élelmiszerboltokat, gyógyszertárakat, drogériákat, benzinkutakat, dohányboltokat, lottózókat. A cukrászdában az elvitelre történő értékesítés továbbra is lehetséges, a maszkhasználat szabadtéren Felsőpakony egész területén kötelező.
– Nőnap alkalmából a virágüzletek hétfőn még nyitva tarthatnak.
– a szabadtéri sporttevékenység, és munkavégzés lehetséges, ezért a játszótér nyitva marad, a Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház látogatókat nem fogadhat, a Felsőpakonyi Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyintézés továbbra is szünetel.
– A középiskolában a digitális oktatás folytatódik. Azon középiskolás gyermekek esetében, akik igényelnék az étkezést, de más településen járnak iskolába, a digitális oktatás időtartamára a lakóhely szerint illetékes települési önkormányzatnak kell megoldania az étkeztetésüket. Ez iránti kérelmet – előre egyeztetett időpontban – a Felsőpakonyi Szociális, – Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál kell benyújtani! (Zrínyi M. u. 36/a. Tel,: +3620-297-1515)
– Gyálon továbbra is zavartalan a Kormányablaknál működtetett NAV ügyfélfogadás

Kérjük, hogy figyeljék a nevelési-oktatási intézmények-, valamint Felsőpakony Önkormányzat hivatalos honlapját.
Megértésüket köszönjük.
A helyi járványügyi helyzet folyamatos értékelése alapján döntünk az egyéb szükséges intézkedések bevezetéséről.
Kérem fokozott együttműködésüket, és türelmüket.
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! ‼

Nagy János polgármester

MEGOSZTÁS

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest