FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Hírek

2 minutes readA 2022. I. félévre a helyi adók adófizetési határideje

Reader Mode

Tisztelt Adózók!

A 2022. I. félévre a helyi adók vonatkozásában az adófizetési határidő

2022. március 15.

Magánszemély adózóink papír alapú küldemény formájában 2022. február hónapban értesítést kapnak adófolyószámlájuk egyenlegéről, mely tartalmazza az esetleges hátralék, valamint a 2022. első félévi kötelezettséget. Az adószámla kivonatok mellé biztosítjuk a készpénzátutalási megbízásokat, illetve befizetéseiket banki átutalással is teljesíthetik, ez esetben az átutalási megbízás közlemény rovatában az értesítőn megtalálható befizető azonosító, vagy mutató számot kell feltüntetni.

Azon adózóink részére, akik esetében jogszabályi kötelezettség írja elő a cégkapu nyitását (pl. társaságok, egyéb szervezetek), ott cégkapura, elektronikus úton 2022. március 15. előtt küldjük meg az adófolyószámlájuk egyenlegéről, és a 2022. évi adófizetési kötelezettségekről az adószámla kivonatokat. A bankszámlanyitásra kötelezett adózóinknak továbbra is banki átutalással kell eleget tenni adófizetési kötelezettségeiknek.

Felhívjuk adózóink figyelmét, hogy az adószámla kivonatban adófizetési kötelezettségeiknél lényeges annak figyelembevétele, hogy az adószámla kivonat milyen dátummal készült, hiszen csak az addig feldolgozott (könyvelt) adatokat tartalmazza.

Az adóügyekkel kapcsolatban felmerült kérdésekkel továbbra is az önkormányzati adóhatósághoz lehet fordulni a megszokott telefonszámokon:
06-29-317-131/19
06-20-929-9776

Matusekné Kovács Edit
Adóügyi főelőadó

MEGOSZTÁS

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest