FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Nagyközségünk

Kultúra, rendezvények, sport

Az alábbi menüpont tájékoztatást ad a településen zajló sportéletről.

Felsőpakony KSE facebook csoportja: www.facebook.com/felsopakonykse

SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM

Felsőpakonyi KSE sportfejlesztési programja, 2016/17

2014 tavaszán elkészült az automata öntöző rendszer, majd az ezt követő gyepfelújítás, után vetés, vegyszeres és műtrágyás kezelésnek köszönhetően a centerpálya gyepszőnyege az elmúlt két év alatt sokat javult. A programozható locsolásra ugyan egyelőre csak az első számú játéktéren van lehetőség, ám az itt felszabadult energia révén rendszeres a locsolás és folyamatos a kezelés az edzőpályán is, melyen szintén látszódik a gondozás hatása.

Sajnos a 2014/15-ös TAO pályázat során az öltöző fűtésrendszerének korszerűsítésére elnyert előminősített pályázati összeget csak 2015 júniusában kapta meg az egyesület, ezáltal a régi, olajradiátoros, hősugárzós, gazdaságtalan fűtés korszerűsítése, infra paneles fűtés kialakítása a pályázat hosszabbítását követően, 2015 telén valósult meg.

A mintegy tíz éve elkészült 20X40-es műfüves pálya borítása időközben megérett a cserére, foszlik az anyaga, kopottá, csúszóssá, veszélyessé vált a felülete, amint erre támogatást tudunk szerezni, a felújítást meg kell valósítani.

Ami a sportegyesület működését illeti: felnőtt megye másodosztályban szereplő együttesünkbe folyamatosan építjük be a saját nevelésű fiatalokat, és az eredmények azt mutatják, hogy az utánpótlás terén továbbiakban sem lesznek gondok. U19-as csapatunk eredményesen szerepel, a bajnoki elsőségért harcol hétről-hétre. Az U13-as korosztályban a élmezőnyhöz tartozunk, a Bozsik-program 7, 9, 11-es korosztályaiban azonban folyamatos sikerélményekkel gazdagodnak a jövő labdarúgói. A fiatalok sikerei pedig hitet adnak az egyesület vezetőségének a további munkához.

Az öltöző bővítése, felújítása, hőszigetelése indokolt lenne, ám az ehhez szükséges anyagi források, támogatások begyűjtésére az idei évben nem látunk esélyt. A gyepszőnyeg karbantartása és a sporttelep állagmegőrzése az elsődleges cél.

Ami a sportfejlesztési program szakszövetségi stratégiához való viszonyát illeti, a 2016/17-es program szorosan kapcsolódik a korábban kidolgozott és megvalósult sportfejlesztési programhoz, tervekhez. Hiszen a sportlétesítmény, a gyepszőnyeg karbantartása, kezelése a kulturált környezet kialakítása az amatőr sport, ezen belül is a labdarúgás népszerűsítését szolgálja, mely megegyezik a szakszövetség alapvető céljaival. A korábban beadott sportfejlesztési programok, az automata öntözőrendszer, az új fűnyíró traktor, a gyepszőnyeg felújítása, újravetése, a fűtés korszerűsítése, a sportoló gyerekek létszámának növelése mind, mind ezt az irányvonalat testesíti meg. Ezen törekvéseinket pedig a jövőben is szem előtt kívánjuk tartani.

Az erdő övezte sportlétesítmény remek adottságainak kihasználása közös érdekünk. A vonzó környezet családok közös sportolási, kikapcsolódási lehetőségét szolgálja, kimozdítva ezzel a fiatalokat az internet, a számítógép és a televízió jelentette egészségtelen, mozgásszegény környezetből.

Nagy János

be/SFP-74574/2024/MLSZ – [pdf]

ki/JH01-74574/2024/MLSZ – [pdf]

be/SFP-64574/2023/MLSZ – [pdf]

ki/JH01-64574/2023/MLSZ – [pdf]

be/SFP-54574/2022/MLSZ – [pdf]

ki/JH01-54574/2022/MLSZ – [pdf]

be/SFPHPM01-50974/2021/MLSZ – [pdf]

be/SFPHPM01-50974/2021/MLSZ – [pdf]

ki/JH01-50974/2021/MLSZ – [pdf]

SFP-45574/2021/MLSZ – [pdf]

JH01-45574/2021/MLSZ – [pdf]

SFP-37574/2020/MLSZ – [pdf]

SFPHPM01-42974/2020/MLSZ – [pdf]

SFP-42974/2020/MLSZ – [pdf]

SFP-37574/2020/MLSZ – [pdf]

 SFP-30574/2019/MLSZ – [pdf]

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyása – [pdf]

SFPHPM01-23574/2018/MLSZ – [pdf]

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyása – [pdf]

SFP-17574/2017/MLSZ – [pdf]

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyása – [pdf]

A Felsőpakonyi KSE sportfejlesztési programja, 2016/17 –  [docx]

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyása – [pdf]

SFPHPM01-12574/2016/MLSZ – [pdf]

Sportprogram 2015 – [docx]

SFP-9574/2015/MLSZ – [pdf]

Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyása – [pdf]

SFPHP kérelem 2014 – [pdf]

Jóváhagyó határozat 2014 – [pdf]

Sportprogram 2014 – [doc]

Jóváhagyó határozat 2013 – [pdf]

Sportprogram 2013- [pdf]

Labdarúgás Felsőpakonyon

Felsőpakonyi sportélet: 2002 – 2006 [pdf ]

Felsőpakonyi sportélet: 1968 – 2001 [pdf ]

BIRKÓZÓ PALÁNTÁK FELSŐPAKONYON


1996 őszén azzal a céllal kerestem fel a felsőpakonyi általános iskola igazgatóját, hogy termet és lehetőséget biztosítson kihelyezett birkózó szakosztályunknak.

Az iskola, az önkormányzat és a helyi szülői munkaközösség, amelyet utólagosan választottunk, nagyon készségesen és segítőszándékkal állt a dolgok mellé és sikerült megalakítaniuk a Vasas Sport Club birkózó szakosztályának kihelyezett szakosztályát, amely zavartalanul működött az iskola tornatermében.

A kezdetekben 8-10 kis szőnyegen – amelyet a Vasas Sport Club biztosított- folytak az edzések, hetente két alkalommal.

A későbbiek során megváltoztattuk a szülői munkaközösség vezetőit, akik igen nagy lelkesedéssel segítették a kis szakosztály működését. A szakosztály vezetését: Dobos Sándor és Bán Albert vállalta, akik nagyon sok társadalmi munkával népszerűvé tették Felsőpakonyon ezt a nehéz, de igen szép sportágat.

Ez a szakosztály folyamatosan 25-30 birkózópalántával dolgozott és 1 év szorgalmas munka után az előkészítő versenyeken már kiemelkedő eredmények születtek.

Ezek a sikerek nagy erőt és hitet adtak nekem, mint technikai szakembernek, a szülői vezetésnek, valamint az önkormányzatnak, hogy a továbbiakban kamatoztatni tudjuk ezeket a szép eredményeket.


1998-ba a helyi önkormányzat saját birkózószőnyeget és hozzávaló takarót vásárolt a szakosztály részére, tette mindezt azért, hogy a felsőpakonyi gyerekek a lehető legjobb körülmények között készülhessenek a legnagyobb megmérettetésekre, amelyek az ország és világbajnokságokon várnak rájuk.

1999-ben a Vasas Sportclub birkózó szakosztályának diákcsapatában 2-3 felsőpakonyi versenyző küzdött az országos ranglista I. helyéért.


  1. januárjában jól megfontolt érvek és gondolatok alapján a kihelyezett szakosztály a Ferencvárosi Torna Club birkózó szakosztályához igazolt. Ezzel egyidőben a kihelyezett szakosztályunk vezetését, tárgyi és anyagi feltételek biztosítását Bán Albert képviselő úr és alpolgármester vette át és végzi egyszemélyben.

A növendékek szeleburdi gyerekekből, csapattá kovácsolódtak és a mögöttük álló technikai vezetés és edzői munka által egyre komolyabb eredmények születtek.

 

1999.

Bán Róbert serdülő Magyar Bajnok szütérmes.


2000.

Farkas Gábor Országos Diákolimpia VI. helyezett.
Bán Róbert Magyar Bajnoki ezüstérmes.
Farkas Gábor Magyar Bajnoki bronzérmes.


Nem mulaszthatjuk el megemlíteni, hogy az anyagi és tárgyi feltételek biztosításához rendszeresen megrendezésre kerül a szülők bálja. Ezeket a rendezvényeket a szülői munkaközösség bonyolítja le teljesen önerőből és társadalmi munkával annak érdekében, hogy a sportoló gyerekek anyagi támogatáshoz jussanak. 2001. januárjában a 4. birkózó bál került megrendezésre.

Különösen a 2001. év volt kiemelkedő a Felsőpakonyi Birkózó Szakosztály életében. Külön említést érdemelnek azok a helyezések, amelyeket a gyerekek hoztak. Szeretném megemlíteni, hogy ebben az évebn olyan versenyeket birkóztunk át,amelynek eredményeire bármyel nagyvárosi szakosztály is büszke lehetne.

 

Íme csak a legfontosabbak 2001-ben:

Bán Róbert Magyar Bajnoki bronz (szabadfogás)
Bán Róbert Magyar Bajnoki ezüst (kötöttfogás)
Fazekas Gábor Magyar Birkózó Diákolimpia bajnoka
Faragó Richárd Magyar Birkózó Diákolimpia bajnoka
Dózsa Péter Magyar Birkózó Diákolimpia bronz
Tóth Roland Magyar Birkózó Diákolimpia bronz
Csernák Viktor Magyar Birkózó Diákolimpia IV. hellyezettje.


Nagy öröm számunkra, hogy minden évben újabb kis birkózók jönnek közénk, ismerkedni a sporttal, rendszeres felkészüléssel. Bár ők még nem igazolt versenyzők, csak szakkörszerűen látogatják az edzéseket, mégis egy nagyon széperedményről számolhatok be. Gyál és térsége részvételével mindenévben megrendezik a meghívásos Törperős Kupát, melynek kabala figurája és fődíja a meséből ismerőt birkózómezes kék törpe. Ezt a fődíjat évek óta először a Felsőpakonyi Szakosztály óvodásai és kisiskolásai hódították el Gyáltól, és őrizzük a következő versenyig.

Végül de nem utolsó sorban szeretném megemlíteni, hogy olyan kiváló tehetségek nőnek ki a szakosztályunkból, akik a saját korosztályukon felül is képesekteljesíteni, pl:

Farkas Gábor 2001.-ben serdülő Magyar Bajnokságon ezüstérmet hozott egy korosztállyal feljebb indulva.

A Felsőpakonyi Kihelyezett Szakosztály talán egyik legkomolyabb eredményét Bán Róbert személyében ünnepelhetjük. Bán Róbert ifjúsági versenyzőnk, aki már edzéseit az FTC keretein belül végezte a 2001-es ifjusági Európa Bajnokságon vett részt Törökországban, Izmir városban. Robi magasszintű birkózást, felkészülést, valamint versenyzői hozzáállást látott a Kontinens Bajnokságon.

Megragadom az alkalmat és még egyszer köszönetet mondok Felsőpakony önkormányzatának, a támogatóknak és szponzoroknak, valamint azoknak a szülőknek, akik hozzájárultak ezeknek a szép eredményeknek az eléréséhez, akár anyagi, akár erkölcsi vonatkozásban.

Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő időszakban is hasonló eredményekről számolhatunk be a szakosztály életéből és büszkélkedhetünk országunk, klubunk és helyi szakosztályunk örömére.

Kovács Levente – szakedző és tanár

 

 – Faragó testvérek, Agora cikk [ .pdf ]

Fontos Információk

Cimkék

Friss Hírek

Egyébb linkek

Pályázatok

EU támogatott pályázatok

EU támogatott pályázatok