FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Hírek

3 - 4 minutes readIngyenes lakossági LED-csereprogram – elsők között a felsőpakonyiaknak

Led
Reader Mode

A CYEB Energiamegoldások Kft. elindította országos lakossági LED-csereprogramját, melynek keretében ingyenesen juthatnak energiatakarékos LED-izzókhoz azok, akiknek a nevén található villanyszámla és regisztrálnak a ledcsere.hu oldalon.

A felsőpakonyiak február 21-től március 10-ig regisztrálhatnak a programba.

Fontos, hogy a ledcsere.hu oldalon a regisztrációs űrlap utolsó oldalán Felsőpakonyt jelöljék átvevőhelyként.
Egy átlagos magyar háztartásban 20 db izzó található, mely a teljes villanyköltség közel 1/3-át jelenti. A LED fényforrások előnye, hogy használatuk jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, 10 éves élettartamának köszönhetően pedig használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. A modern izzók használatával nem csak a költségek redukálódnak, de a káros CO2 kibocsátás is mérséklő, csökkentve ezzel a környezet terhelését. A fent leírtak fényében nem kérdés, hogy hosszú távon a LED világítás jelentős előnyökkel bír a hagyományos világításhoz képest.

Hogyan lehet csatlakozni a programhoz?

A villanyszámlával rendelkező személy regisztrál a ledcsere.hu oldalon, ahol a felhasználóbarát felületünknek köszönhetően néhány perc alatt megtörténik az adatok rögzítése.Az ehhez szükséges információk, illetve dokumentumok : jelenlegi izzók száma helyiségenként, (teljesítmény, típus- E27/E14), személyi igazolvány, lakcímkártya, utolsó havi villanyszámla.A regisztráció utolsó lépéseként érdemes a lakóhelyünkhöz legközelebb eső átadópontot választani a legördülő listából (jelen esetben Felsőpakonyt!). A rendszer a megadott adatok alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Egy fogyasztási helyre, az éves villamosenergia felhasználástól függően maximum 50 db LED-et tudunk biztosítani.

Hogyan történik a LED-ek átvétele?

A regisztrációt követően a programra jelentkezők e-mailes értesítést kapnak, hogy mikor és hol vehetik át ingyenes LED-jeiket. Ehhez szükség lesz a személyi igazolványukra és a helyszínen a honlapon korábban megtekintett szerződés aláírására. Ha valaki más nevében jár el, két tanúval aláíratott meghatalmazásra lesz szüksége. A régi, hagyományos izzókat NEM szükséges leadni.Néhány kiegészítő információ:Érdekesség: Az eddigi legnagyobb kiadott tétel 25 db LED volt. Az átvevőnek a LED-ekért a boltban 22 500 Ft-ot kellett volna fizetnie. Miért jó ez a CYEB-nek? A program anyagi hátterét az a 2020-as törvény adja, ami alapján az energiakereskedő cégeknek (villany/gáz/üzemanyag) minden évben forgalom utáni energiahatékonysági programok támogatását kell bemutatnia.
Milyen változásra számíthat az, aki 10 égőt LED-re cserél?Például 5 db 100 W-os és 5 db 60 W-os wolframszálas izzó ugyanekkora megvilágítást biztosító (12W, ill. 7W) LED-re cserélésével napi 4 óra használat mellett, 40 Ft/kWh energiaárnál a spórolás mértéke, amely 28 200 Ft spórolást jelent egy év alatt. Emellett, a megtakarított energiával 246 kg-mal kevesebb a CO2 kibocsátás, mely kevesebb környezeti terhelést jelent.)

MEGOSZTÁS

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest