FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Hírek

2 - 3 minutes readJuniális helyett készüljünk a Falunapra!

Reader Mode

Alig vártuk hogy elmúljon a COVID, hogy végre újra lehetőség legyen rendezvényeket tartani, hogy a Juniális alkalmával újra megteljen a Sportközpont, és vidám felsőpakonyiak népesítsék be a sportpályát és a körülötte lévő ligetes erdőt…

S most megint arról kell beszámolnom, hogy elmarad a Felsőpakonyi Juniális.
Hosszas vita, számtalan variáció után a Képviselő-testülettel, úgy gondolom, felelősségteljes döntést hoztunk.

A Sberbank felszámolása miatt kialakult gazdasági helyzetben az Önkormányzatnak a legfontosabb feladata az intézmények zavartalan működésének biztosítása, a közétkeztetés, a közvilágítás és az egyéb feltételek biztosítása.
A Juniális nem tartozik ezek közé.
Megrendezése a korábbi évek alapján (színpad, hangosítás, mentő, fellépő stb.) meghaladná a három millió forintot. Felvetődött, hogy minimális költséggel, egy kirakodó vásár jellegű zenés délután legyen a művelődési ház előtt, ez azonban nem közelíti meg a megszokott Juniális színvonalát.
Ha pedig nincs lehetőség olyan Juniálisra, amelyet szeretnénk, akkor koncentráljunk a szeptemberi Falunapra.
Elhangzott az a kérdés is, hogy hol van az a pénz, amely az elmaradt rendezvények okán megmaradt. Nos, emlékeztetőül: a COVID első évében a játszótérre a 11 millió forintba kerülő hét tornyú várra pályázaton nyert 5 millió forintot egészítettük ezzel az összeggel. A tavalyi pénz pedig részben a védekezésre fordítódott, részben a költségvetés tartalékalapjába került. Ehhez azonban jelenleg nem férünk hozzá…
Az évnek egy megalapozott, mindenre kiterjedő költségvetéssel vágtunk neki. Aztán jött a háború… Jöttek a szankciók… S jött a Sberbank felszámolása…
A kormány ugyan gyorsan a bajba jutott önkormányzatok segítségére sietett, a működés így biztosított, de furán jönne ki, ha miközben az egyik kezünkkel a működéshez kormányzati segítséget kérünk, a másik kezünkkel mulatságra szórjuk a pénzt.
Nehéz, nagyon nehéz döntést kellett meghozni, de bízunk abban, hogy megértik, jelen helyzetünkben felelőtlen lett volna több millió forintot rendezvényre költeni, miközben lehet, hogy két hónap múlva ennél sokkal fontosabb feladatra kell majd ez az összeg.

Megértésüket kérjük! Ígérjük, amint lezárul a bank felszámolása, visszakapjuk a pénzünket, a szórakozásra is lesz lehetőség.
Reményeink szerint már a Falunapon!
Nagy János
polgármester

MEGOSZTÁS

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest