FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Hírek

2 minutes readNAV KÖFOP-projekt – a 2. mérföldkövön túl

NAV
Reader Mode

A 2023. június 29-ig megvalósuló fejlesztések a NAV adó-, jövedéki, felszámolási és végrehajtási, valamint a bűnügyi tevékenységeihez kapcsolódnak. A projekt 9,331 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével, összesen hat mérföldkőben és négy fő fejlesztési cél – ügyfélkapcsolati rendszerek fejlesztése, kkv-szolgáltatások fejlesztése, adatpiac és publikációs felület kialakítása, valamint a végrehajtási eljárások korszerűsítése – mentén valósul meg.

A projekt második mérföldköve 2020. december 29-én lezárult. A második mérföldkőben egy részletesebb elemzési lehetőségeket biztosító adattárház kialakítását megalapozó fejlesztés valósult meg, illetve létrejött az online nyomtatványkitöltő alkalmazás (ONYA), amelynek segítségével lehetővé vált a nyomtatványok és bevallások elektronikus kezelése.

Az integrált adattárház a NAV-adatvagyon mélyebb és átfogóbb, az adózók bevallási és törzsadataira támaszkodó elemzését teszi lehetővé úgy, hogy az ügyintézők adminisztrációs terhei is jelentősen csökkennek. A fejlesztés gyorsítja és egyszerűsíti az ellenőrzéseket, segít kiszűrni a szabályszegőket.

Az ONYA biztosítja az ügyfelek számára, hogy az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) telepítése és az űrlap előzetes letöltése nélkül teljesíthessék a NAV felé bejelentési, változásbejelentési kötelezettségüket.

MEGOSZTÁS

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest