FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Hírek

3 minutes readSAJTÓKÖZLEMÉNY

Reader Mode

Szolgálatot teljesítettek az elsősegélynyújtók és a fogtündérek is!

Budapest, 2020. 07. 30.  A Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata idén immár 14. éve indította el a fiatal elsősegélynyújtók szolgálatát a Balaton 19 strandján, július 1. és augusztus 23. között. A 4. turnus (Közép-magyarországi Régió) július 20-án kezdte meg munkáját, amelyben Pest megyei fiatalok is óvták a strandolók biztonságát és felvették a harcot a sérülésekkel. 

Július 20. és 29. között 16 Pest megyei ifjúsági vöröskeresztes állt szolgálatba balatonszárszói központi turnusirányításban, valamint további 12 északi és déli strandon: Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Balatonszemes, Alsóörs, Balatonudvari, Révfülöp, Badacsony partján. Pest megyéből Vácról, Törökbálintról, Szigetszentmiklósról, Nagymarosról, Pécelről, Dunakesziről, Kistarcsáról, Üllőről és Bernecebarátiról is érkezett ifjúsági önkéntesünk, ők egy csapatként, a megyénket csodásan képviselve adtak szolgálatot minden nap 10 és 18 óra között.

A szolgálat ideje alatt a turnusban 381 esetet láttak el, 6 alkalommal történt mentőhívás. Az esetek többségében idén is a kagylóvágások, kisebb horzsolások és napszúrás, leégés tünetei voltak mérvadók, de kékalga okozota bőrirritáció is megnehezítette a strandolók pihenését. Kiemelkedő esetnek bizonyult egy kisgyermek súlyosabb áll-sérülése, egy balatonfenyvesi parton történt bokaficam, de fogtündéreket is köszönthettünk az ifjúsági vöröskeresztesek között, hiszen egy kisfiú első tejfogának kiesésében segédkeztek Balatonfenyves alsó strandján.

Köszönjük a munkájukat és hálásak vagyunk, hogy Pest megyében ilyen kivételes, példamutató ifikkel büszkélkedhetünk, akik a nyári pihenés közben is önkéntes elsősegélynyújtó szolgálatot vállalnak. Ők most az igazi hősök!

MAGYAR VÖRÖSKERESZT PEST MEGYEI SZERVEZETE


Támogatók
Főtámogatók: MVM Paksi Atomerőmű Zrt., Generali a Biztonságért Alapítvány. Pénzbeli támogatók: Magyar Futósport Egyesület, aHang kampányplatform, Révfülöp és Balatonudvari Önkormányzata. A szolgálat telekommunikációs partnere a Telenor Magyarország. Az önkéntesek folyadékpótlásáról a Coca-Cola Magyarország, kiegészítő étkezésükről pedig a Nestlé és Nissin Foods gondoskodik. A strandolók ellátását a VitaPlus Kft. közel 1500 doboz 1×1 Kálcium Plus pezsgőtablettával támogatta.A MÁV-Start Zrt. és Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 90%-os utazási támogatást biztosít az önkéntesek részére a szolgálat központja és strandok közötti közlekedésre. A Netpincér a tranzakciós díjak átvállalásával, alkalmazásában felületet biztosít, hogy pedig bárki támogathassa a program sikeres megvalósulását.

MEGOSZTÁS

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest