FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Hírek

2 - 3 minutes readTÁJÉKOZTATÓ

Reader Mode

Tisztelt Felsőpakonyiak!

📌 Mostanra már többen értesülhettek arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) március 2-án visszavonta a Sberbank Magyarország Zrt. tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a bíróságon annak végelszámolását.
Felsőpakony Nagyközség Önkormányzatának számlavezető bankja hosszú évek óta a Sberbank, így a település jelenleg nem fér hozzá pénzvagyonához.

📌 Hétfő óta folyamatos egyeztetéseket folytatunk a felettes állami szervekkel annak érdekében, hogy a végelszámolás alatt álló Sberbanknál tárolt pénzünkhöz hozzájuthassunk.
Ennek hatására a Pénzügyminisztérium első lépésként már elrendelte az Önkormányzat és intézményei kötelékébe tartozók számára a februári bérek kifizetését a Magyar Államkincstáron keresztül.

📌 Az Önkormányzat és a hozzá szorosan kapcsolódó intézmények működtetéséhez, a beruházások és a költségvetésben vállalt kötelezettségek végrehajtásához azonban további közreműködés szükséges, ennek okán írásban fordultunk támogatásért Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes úrhoz, dr. Varga Mihály pénzügyminiszter úrhoz, dr. Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez, Pogácsás Tiborhoz, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárához, valamint dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő úrhoz.

📌 Ennek eredményeképpen ma reggel lehetőséget kaptam a Belügyminisztériumtól egy egyeztetésre, dr. Dukai Miklós helyettes államtitkár úrral folytattam hosszas megbeszélést a jövőt illetően, aki biztosított arról, hogy ők is dolgoznak a megoldáson.

📌 Bízunk abban, hogy a rendkívüli helyzetben tett erőfeszítéseink eredménnyel járnak és minél előbb maradéktalanul hozzájutunk a település működéséhez és a beruházások finanszírozásához szükséges pénzvagyonhoz. Egyben köszönjük a Pénzügyminisztérium, a Belügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, dr. Dukai Miklós államtitkár helyettes úr és dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő úr segítő hozzáállását az ügyben.

📌 A rendelkezésre álló információk birtokában a fejleményekről, változásokról Felsőpakony kommunikációs felületein adunk tájékoztatást, kérjük kövessék ezeket!

Tisztelettel:
Nagy János
polgármester

MEGOSZTÁS

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest