FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Hírek

2 - 3 minutes readTolongás a NAV kreatív pályázatán

NAV
Reader Mode

2023. szeptember 26-án írta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Megosztod? című pályázatot, amelyben azt várjuk a fiataloktól, hogy hagyományos vagy digitális technikákkal megfogalmazzák, szerintük miért kell adót fizetni, mire jó és mire megy az adó.

Az emberek nagy része fél az ismeretlentől. A legjobb ellenszer a megismerés. Így van ez az adóval is. Sokan tartanak tőle, sőt, vannak, akik még kerülik is. Pedig az adó nem félelmetes, csak komolyan kell venni! Tény, hogy mindenkinek kötelező.

Ezért pályázatunkban arra kértük a 10 és 23 életév közötti diákokat, segítsenek másoknak is megismerni, mi a haszna, értelme, lényege az adófizetésnek.

2023. november 30-ig több műfajban is lehet pályázni: a fiatalok küldhetnek rajzot, festményt, kollázst, képregényt. Aki magabiztosan mozog a virtuális és digitális világban, készíthet akár videót, rajzfilmet, de TikTokon vagy Instagramon, YouTube-on megjeleníthető műveket, sőt, még appot, online játékot is. Meghívtunk a zsűribe egy közkedvelt youtubert, Szecsót is, hogy értő szemmel segítsen kiválasztani a nyerteseket. Eredményt december 14-én hirdetünk.

Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazzuk, műszaki és médiaeszközökre váltható vásárlási utalványokkal, összesen mintegy kétmillió forint összegben, de az a tanintézmény is nyerhet félmillió forintot, amelynek legtöbb tanulója pályázik. Ezért arra buzdítjuk az iskolákat is, népszerűsítsék kezdeményezésünket, hiszen ők is jól járhatnak vele. Nagy örömünkre erre vannak már konkrét példáink is, eddig két tanintézményből, egy általános és egy szakközépiskolából bombáztak meg minket tömegesen a gyerekek alkotásaikkal.

A pályázat részleteiről a www.adotudatossagipalyazat.hu oldalon lehet tájékozódni, amelyet egyébként már csaknem 10 ezren látogattak meg több kontinensről, közeli és távoli országokból is. Helyekről, ahová nem is gondoltuk, hogy elér a híre: Indonéziából, az Egyesült Államokból, Németországból, Ausztriából, de Olaszországból és Hollandiából is.

Oldalunkon kívül érdemes még a NAV Facebook-, Instagram- és TikTok-oldalát is követni, ahol rendszeres posztjainkkal igyekszünk új beszállóknak is kedvet csinálni az alkotáshoz.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

MEGOSZTÁS

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest