FELSŐPAKONY WEATHER
Felsőpakony, Hungary

Hírek

2 minutes readVÍZOSZTÁS A HŐSÉGRIADÓ ELRENDELÉSE MIATT!

Reader Mode

Tisztelt Lakosság!

Felsőpakony Nagyközség Önkormányzata holnap 10:00-tól 16:00-ig ivóvizet oszt az állomásnál, hogy ezzel is enyhítsük és megelőzzük a hőség okozta rosszulléteket.

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tartós hőség különösen veszélyezteti a kisgyermekeket, az időseket, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket, de az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat panaszokat, kellemetlen közérzetet.

Az NNK és a Katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy

A nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. 

Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel.

A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz.

A vízparton tartózkodók se napozzanak 11-15 óra között, és felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe

Sose hagyjanak gyermeket, állatot a tűző napon parkoló autóban, mert ilyen időben akár 70 Celsius-fok fölé is emelkedhet a jármű belső hőmérséklete. Ha napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot látnak, hívják a 112-es segélyhívószámot!

MEGOSZTÁS

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest